sl-SIen-GBhr-HRhr-BAsr-Latn-ME

Synology najuspešnejši v Sloveniji

Synology je v ljubljanskem hotelu Mons pripravil delavnico, na kateri je predstavil novo generacijo rešitev za hrambo in varovanje podatkov v lokalnem okolju in v oblaku. Synologyjevi sistemi za shranjevanje in upravljanje s podatki so dobro sprejeti na slovenskem trgu in postajajo vse bolj priljubljeni tako med velikimi organizacijami kot tudi med manjšimi podjetji.

»Poslovni rezultati preteklega leta so presegli vsa pričakovanja in napovedi družbe. Prodaja izdelkov Synology je v Sloveniji zrasla za 40%, v letošnjem letu pa beležimo 25% rast, tako da do konca leta načrtujemo promet v višini milijon evrov,« je izjavil Ismar Hota, produktni vodja, ki je v podjetju Synology zadolžen za Balkan in Baltik. »Povpraševanje v Sloveniji raste tako med domačimi kot poslovnimi uporabniki in je naše najuspešnejše tržišče v regiji. V prvi vrsti je pomembna rast povpraševanja po večjih poslovnih sistemih, kar kaže na zrelost in razvitost informacijske podpore slovenskega gospodarstva.«

Stopnja rasti in okrevanje gospodarstva po pandemiji spodbujata podjetje, da poveča aktivnosti v državi, je poudaril Hota. Zato načrtujejo še večjo prisotnost v različnih oblikah, vključno z več partnerskimi dogodki in spremenjenim in bolj stimulativnim partnerskim programom.

 Na delavnici so predstavili tudi nekaj novosti, med drugim RT6600ax - prvi Synologyjev usmerjevalnik s certifikatom Wi-Fi 6, ki je že na voljo v Sloveniji. Napovedali so tudi nekaj prihajajočih modelov, na primer HD6500, hiter in skalabilen strežnik za hrambo podatkov z velikostjo 4U in 60 režami za vgradnjo diskov, ter E10G22-T1-Mini, novi modul za nadgradnjo omrežja 10GbE RJ-45 s hitrostmi prenosa podatkov 10 Gbps/5 Gbps/2,5 Gbps/1 Gbps/100 Mbps.

Napovedali so tudi uvedbo dodatnih mrežnih vrat, ki so namenjena upravljanju (out-of-Band Management), s katerimi bo lahko skrbnik sistema dostopal do dnevnikov in prižigal ali ugašal napravo na daljavo.

Synology razvija celo vrsto poslovne programske opreme, na primer orodja za varnostno kopiranje podatkov, zbirko Office v oblaku in dodatna orodja za učinkovitejše skupinsko delo in večjo produktivnost, sistem za takojšnje sporočanje Chat, upravljanje e-pošte, koledarja in stikov in še veliko drugih uporabnih rešitev. »Poslovna strategija podjetja Synology temelji na razvoju programske opreme, ki potrebuje tudi kakovostno strojno opremo. Operacijski sistem in večina pridružene programske opreme je za naše kupce na voljo večinoma brezplačno, licencirane pa so bistveno cenejše od konkurenčnih rešitev,« je še dodal Hota.


Print
Categories:
Rate this article:
No rating

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x